Supă cremă de ciuperci
SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI
500g ciuperci proaspete
100ml ulei
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi (dupa preferinţă)
3 linguri făină pentru pâine « Slăbeşti mâncând »
500ml apă
250ml smântână 15 – 20%
piper, sare
* Se spală ciupercile, se pun la călit în jumătate din ulei şi puţină sare până scade toată apa.
* Se scot, se pun deoparte câteva ciupercuţe mai frumoase.
* În acelaşi ulei se pune la călit ceapa până devine sticloasă şi usturoiul, se pun 400ml apă, restul de ulei şi ciupercile – se fierb cam 30 de minute la foc mediu.
* Se mixează toate, se pun din nou pe foc, se dizolvă smântâna cu 100 ml apă, se adaugă şi făina, se omogenizează şi se adaugă în oală. Dacă nu adăugaţi făină, dizolvaţi smântâna în supa din oală fără a o mai dilua.
Se pun ciupercile care au fost lăsate deoparte, se mai lasă să fiarbă cam 5 minute sau până se îngroaşă puţin, se potriveşte de sare, piper şi verdeaţă.
