Salata de icre – cu faina de migdale
Nu stiu cum e la voi, dar mama facea salata cu miez de paine inmuiata in apa sau cu gris fiert. Pe vremea aceea, cam toate gospodinele inmulteau salata de icre astfel. Pentru cei carora le pare mai usoara (digestiv) salata inmultita, va propun sa adaugati faina de migdale – am incercat, iese grozav de gustoasa.
Ingrediente:
circa 150 g icre de crap
200-250 ml ulei de rapita
2-3 linguri apa minerala
2-3 linguri rase migdale macinate fin (am macinat fulgi de migdale in rasnita de cafea; pueti macina migdale crude decojite)
1 ceapa tocata fin
zeama de la 1/2 lamaie
Puneti icrele in vas si bagati mixerul. Adaugati treptat apa minerala si pudra de migdale, alternativ. Incepeti apoi sa daugati uleiul, treptat, in fir subtire, mixand la viteza medie sau mare. Continuati operatiunea pana salata e pufoasa si are consistenta unei smantani groase (nu va asteptati sa fie tzeapana ca albusurile de la bezea, ea se va ma intari in frigider, dupa ce fibrele din migdale inghit lichidul existent prin compozitie).
Adaugati si zeama de lamaie.
Scoatetmixerul, adaugati ceapa tocata foarte fin si lasati la frigider 2-3 ore.
Pofta buna!
