Salata de icre – cu faina de migdale

icre

icreNu stiu cum e la voi, dar mama facea salata cu miez de paine inmuiata in apa sau cu gris fiert. Pe vremea aceea, cam toate gospodinele inmulteau salata de icre astfel. Pentru cei carora le pare mai usoara (digestiv) salata inmultita, va propun sa adaugati faina de migdale – am incercat, iese grozav de gustoasa. 

Ingrediente:

circa 150 g icre de crap

200-250 ml ulei de rapita 

2-3 linguri apa minerala

2-3  linguri rase migdale macinate fin (am macinat fulgi de migdale in rasnita de cafea; pueti macina migdale crude decojite)

1 ceapa tocata fin

zeama de la 1/2 lamaie

Puneti icrele in vas si bagati mixerul. Adaugati treptat apa minerala si pudra de migdale, alternativ. Incepeti apoi sa daugati uleiul, treptat, in fir subtire, mixand la viteza medie sau mare. Continuati operatiunea pana salata e pufoasa si are consistenta unei smantani groase (nu va asteptati sa fie tzeapana ca albusurile de la bezea, ea se va ma intari in frigider, dupa ce fibrele din migdale inghit lichidul existent prin compozitie).

Adaugati si zeama de lamaie.

Scoatetmixerul, adaugati ceapa tocata foarte fin si lasati la frigider 2-3 ore.

Pofta buna!

Mă numesc Dr.Gabriela Man și sunt fondatorul programului Slăbești Mâncând. Misiunea mea este să îi ajut pe oameni să își atingă obiectivele de greutate fără diete drastice și fără să renunțe la plăcerea de a mânca. Cred cu tărie că schimbarea nu trebuie să însemne restricții severe, ci alegeri conștiente, pași mici și obiceiuri care pot fi menținute toată viața.