Pasta de naut – hummus
E delicioasa pasta de naut consumata in tarile arabe.
Daca la masa am si necunoscatori ai acestui deliciu simplu, sunt intotdeauna intrebata – dar ce e pasta asta, ca parca ar fi fasole frecata, dar e mult mai gutoasa.
Ingrediente:
250 naut fiert (200 g uscat)
1-2 catei de usturoi
1- 2 lingurite tahini (pasta de susan, o gasiti la supermarketuri)
1 ardei copt – facultativ (este foarte gustoasa cu ardei copt) – se pune un ardei capia mare sau 2 mai micuti
condimente pentru hummus sau condimente arabesti, sau pur si simplu – piper, boia, coriandru macinat
ulei de masline
zeama de la o jumatate de lamaie
apa calduta
sare
Puneti nautul la inmuiat cateva ore bune, apoi il fierbeti timp de 70-90 minute.
Puneti apoi intr-un blender toate ingredientele, mai putin – apa, zeama de lamaie si uleiul 9adaugati cate putin din ele sa poata blenderul toca).
Adaugati treptat ulei, zeama de lamaie si apa – cat sa va iasa o pasta.
puteti sa adaugati cubulete de ardei copt, iese foarte gustos in aceasta varianta.
Serviti cu lipii din premix pentru patiserie, reteta aici.
Pofta buna!
