Pasta de naut – hummus

E delicioasa pasta de naut consumata in tarile arabe.

Daca la masa am si necunoscatori ai acestui deliciu simplu, sunt intotdeauna intrebata – dar ce e pasta asta, ca parca ar fi fasole frecata, dar e mult mai gutoasa.

Ingrediente:

250 naut fiert (200 g uscat)

1-2 catei de usturoi

1- 2 lingurite tahini (pasta de susan, o gasiti la supermarketuri)

1 ardei copt – facultativ (este foarte gustoasa cu ardei copt) – se pune un ardei capia mare sau 2 mai micuti

condimente pentru hummus sau condimente arabesti, sau pur si simplu – piper, boia, coriandru macinat

ulei de masline

zeama de la o jumatate de lamaie

apa calduta

sare

Puneti nautul la inmuiat cateva ore bune, apoi il fierbeti timp de 70-90 minute.

Puneti apoi intr-un blender toate ingredientele, mai putin – apa, zeama de lamaie si uleiul 9adaugati cate putin din ele sa poata blenderul toca).

Adaugati treptat ulei, zeama de lamaie si apa – cat sa va iasa o pasta.

puteti sa adaugati cubulete de ardei copt, iese foarte gustos in aceasta varianta.

Serviti cu lipii din premix pentru patiserie, reteta aici.

Pofta buna!

Mă numesc Dr.Gabriela Man și sunt fondatorul programului Slăbești Mâncând. Misiunea mea este să îi ajut pe oameni să își atingă obiectivele de greutate fără diete drastice și fără să renunțe la plăcerea de a mânca. Cred cu tărie că schimbarea nu trebuie să însemne restricții severe, ci alegeri conștiente, pași mici și obiceiuri care pot fi menținute toată viața.