Martipan de casa (pentru bomboane, decoratiuni torturi)
E o reteta de martipan la rece, primita de la o buna prietena.
Ingrediente:
200 g aluloza monk pudra
200 g migdale decojite date prin rasnita de cafea
1 lingura coniac
2 linguri zeama de lamaie
esenta de migdale (facultativ)
Pentru framantat si modelat :
inca 100 g migdale rasnite si 100 g aluloza monk pudra
Cum procedati: dati la blender migdalele, fructoza, coniacul, zeama de lamaie, esenta de vanilie – pana se face un aluat.
Il scoateti pe masa si il framantati incoroprand si cele 100 grame migdale macinate suplimentar (pana le “inghite” aluatul de martipan).
Apoi – modelarea se face pudrand continuu foaia de lucru si masa cu fructoza pudra. Am observat ca e bine sa il colorati si apoi sa il lasati (intins in foaie cat va trebuie de subtire) pe masa, la aer – pentru a se mai intari putin (util atunci cand aveti de modelat floricele cu petale).
Puteti sa il taiati patrate, sa il modelati sfere – apoi il dati prin ciocolata topita pe aburi – pentru boamboane de martipan (folositi ciocolata peste 70% cacao sau ciocolata dietetica cu fructoza).
Pofta buna!
