Cartea “Slabesti mancand – cum sa scapi de kilogramele in plus si sa mananci dupa pofta inimii” in format PDF, acces gratuit
Ofer gratuit, sub forma de pdf, cartea „Slabesti mancand – cum sa scapi de kilogramele in plus si sa mananci dupa pofta inimii” – carte pe care mi-a tiparit-o Editura Polirom. Doritorii pot sa imi scrie pe contact@slabestimancand.ro si le voi trimite email cu documentul atasat.
Cartea a aparut in 2010 si de atunci am mai modificat cate ceva in abordarea curelor de slabire, nu neaparat modificari esentiale. Principiul a ramas acelasi, utilizarea indicilor glicemici in alimentatie, doar ca am mai invatat intre timp diverse tipsuri. In plus, in 2010 aveam magazine de desfacere pentru amestecurile speciale de fainuri si pentru diverse produse fabricate din acestea – paine, fusilli, biscuiti. In prezent nu am magazine de desfacere si nu intentionez sa imi mai dezvolt o astfel de retea, produc premixurile intr-un laborator propriu si expediez direct clientilor persoane fizice.
Nu mai folosesc acum fructoza ca si inlocuitor de zahar. Eu personal folosesc aluloza in combinatie cu extract de fructul calugarului( ii spun in retetele de pe site aluloza-monk), o achizitionez de pe iHerb, taxa de transport este extrem de mica, la aluloza chiar gratuita( au taxa gratuita la comenzi peste o anumita valoare, eu cumpar mereu punga mare marca „Doctor Murray”). Din pacate nu exista alta alternativa de achizitie pentru aluloza, desi are autorizatia FDA-lui american, in Europa nu a fost inca autorizata pentru comercializare. In comertul european sunt considerate sigure extractul de stevia combinat cu eritritol, xilitolul natural( zahar de mesteacan). Mai multe informatii despre aluloza gasiti in articolul “ Cel mai bun inlocuitor de zahar?!”.
Un tips invatat ulterior – fructele permise in cura de slabire se consuma intotdeauna in combinatie cu cateva oleaginoase( nuci, alune, migdale, arahide, fistic). Grasimea si proteinele din oleaginoase diminueaza descarcarea de glucoza din fructul consumat.
De asemenea, pentru a diminua impactul unei mese asupra glicemiei – consumati inainte de masa o salata de cruditati: salata verde( romana, laptuca, baby spanac si orice alte frunze verzi), salata de radacinoase crude( eu ador salata de morcovi murati), chiar si o salata de rosi cu castraveti( dar primele doua variante sunt mai eficiente).
Nu mai merg pe varianta 3 mese principale cu doua gustari, in sensul ca nu o mai consider obligatorie. Totusi, raman la opinia mea ca nu trebuie sa ne infometam – mancati cand va este foame. Nu agreez postul intermitent, insa accept ca postul cu apa prelungit ar putea avea valente terapeutice si regeneratoare. E o diferenta majora intre postul intermitent si postul prelungit – in primul rand pentru ca autofagia urmata de regenerarea celulara, mecanisme pomenite si in postul intermitent, nu apar decat dupa cateva zile de post! In cele 24-maxim 72 ore de post intermitent nu apare mecanismul de autofagie care poate initia regenerarea celulara! Cel putin eu una nu am gasit studii stiintifice pe metabolismul uman in acest sens. Nu as considera postul o optiune de slabire si am dubii in ceea ce priveste mentinerea rezultatelor pe timp indelungat. Cumva, ar avea logica – desi se pare ca are efect de reintinerire si regenerare celulara, postul e tot o dieta hipocalorica si orice dieta hipocalorica are efecte de destabilizare a secretiei de insulina. O sa va anunt cand o sa imi schimb opinia pe acest aspect.
In perioada cat am facut consultanta pe nutritie asociam meniurilor si doua combinatii care sunt dovedite ca ard eficient grasime si sfatuiam pacientii sa le foloseasca atat cat doreau si/sau rezistau.
Astfel, o cina care arde grasimi eficient este combinatia de carne de vita, preparata oricum, in combinatie cu salata verde.
De asemenea, un pranz care arde eficient grasimi este combinatia de oua fierte asociate cu o salata verde( orice tip de frunze verzi) combinata cu morcov crud.
Insulinorezistenta de care vorbesc in carte ramane cauza reala si principala a obezitatii, diabetului de tip II, ovarului polichistic, infertilitatii din ovarul polichistic, dislipidemiilor, aterosclerozei si diverselor boli cardiovasculare. In carte consider ca este cauzata de refuzul celulei de a permite glucozei sa o „inece” cu glucoza, are loc o desensibilizare treptata a tot mai multi receptori pentru insulina. Aceasta insulinorezistenta duce la o secretie mare de insulina, care agraveaza si mai tare insulinorezistenta, care duce la secretie mai mare de insulina si tot asa, este un cerc care se autointretine. Ulterior am vazut diverse surse care considera ca insulinorezistenta este o reactie la secretia mare de insulina ceruta de alimentele care cer multa insulina( zaharul si amidonul nesanatos). Cred ca aceasta situatie este una de tipul „oare ce a fost mai intai, oul sau gaina?!”. Oricare ar fi raspunsul, important este ca ATUNCI CAND AI INSULINOREZISTENTA, ORICE ALIMENT CARE DESCARCA MULTA GLUCOZA DUPA CONSUM( ZAHAR, FAINA ALBA, CARTOFI OBISNUITI, OREZ ALB CU BOB ROTUND, PORUMB, MALAI, BANANE, CURMALE ETC – alimentele din tabelul de indici glicemici mari) REPREZINTA O OTRAVA!
In cei 15 ani care au trecut de la publicarea cartii nu s a descoperit nimic care sa trateze defintiv insulinorezistenta, singura abordare eficienta este SCHIMBAREA DEFINITIVA A ALIMENTATIEI! PUNCT!
Amestecurile speciale de fainuri pot fi comandate fie direct pe site din prima pagina, dati clik pe butonul “comanda” aflat sub fiecare imagine a produselor si se va deschide un formular de comanda, fie pe email la contact@slabestimancand.ro , fie pe whatsapp la 0748630999. Mentiune importanta: momentan am o eroare pe site, nu pot fi comandate pe un singur formular ambele tipuri de fainuri – eroarea va fi corectata pana cel tarziu marti 4 noiembrie. Pana la aceasta data – daca alegeti comanda cu formular, scrieti in casuta de “adresa 2” cate kg de premix din celalalt tip doriti; puteti comanda direct cu email la adresa contact@slabestimancand.ro, sau cu mesaj pe whatsapp la 0748630999.
